Einde ondersteuning Windows Vista

Geplaatst in: Algemeen nieuws, Software | 0

Wacht niet te lang meer en update of vervang uw Windows Vista systeem voor 11 April 2017


Let op: Veel aantal website’s waaronder veel site’s van de bank worden nu al niet meer ondersteund door Internet Explorer en Google Chrome.
Elk Windows-product heeft een levenscyclus. De levenscyclus begint wanneer een product wordt uitgebracht en eindigt wanneer het niet langer wordt ondersteund. Aan de hand van de belangrijkste datums in deze levenscyclus kunt u beslissen wanneer u upgrades moet uitvoeren of andere wijzigingen aan uw software moet aanbrengen.

Beëindiging van de ondersteuning

Beëindiging van de ondersteuning verwijst naar de datum waarop Microsoft niet langer automatisch herstel, updates of online technische ondersteuning biedt. Dit is het moment om te controleren of u de meest recente update of servicepack hebt geïnstalleerd. Zonder ondersteuning door Microsoft ontvangt u geen beveiligingsupdates om uw pc te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software die uw persoonlijke gegevens kunnen stelen.

Ook aan Windows Vista komt een eind

In 2014 namen we afscheid van Windows XP, nu is het einde van Windows Vista in zicht. Microsoft is al gestopt met updates voor Internet Explorer en Google Chrome stopt per april 2016 ook met veiligheidsupdates. Om veilig te kunnen blijven bankieren is het dus raadzaam om op korte termijn over te stappen naar een moderner en veilig besturingssysteem.

Wij voorzien u graag van advies of het mogelijk is om op uw huidige PC of laptop te upgraden, of dat het beter is om aan iets anders te denken.