Er is helaas een nieuwe trend ontstaan binnen de NAS systemen. Hackers hebben het de laatste tijd naast grote servers ook voorzien op NAS systemen. Hierop staat vaak alle belangrijke bedrijfsdata. Door deze bestanden te “kapen” proberen ze geld te ontvangen voor het opnieuw vrijgeven van uw eigen bestanden.

Hiervoor zijn enkele mogelijkheden om extra te kunnen beveiligen. Synology heeft een nieuwe applicatie genaamd Secure Sign-In. Hiermee kan je voor alle gebruikersaccounts Multifactor Authenticatie activeren om te zorgen dat je naast het wachtwoord ook je mobiele telefoon nodig hebt om in te loggen.
Ook zijn er in de Firewall op de NAS mogelijkheden om GEO-IP (locatie) te blokkeren. Hiermee kunt u een lijstje maken van landen die u wilt blokkeren of juist wil toestaan.

Wij kunnen u hierbij ondersteunen om de instellingen met u samen door te lopen en de kans op hacks te verkleinen.
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bescherm uw organisatie tegen ransomwareNaar verwachting zullen ransomwareaanvallen organisaties in 2023 ongeveer 8 biljoen Amerikaanse dollar kosten.1 Gegevensbeschermingsplannen met opties voor snel herstel zijn essentieel om de impact van ransomware en andere vormen van cybercriminaliteit te beperken.